Hey, mijn naam is Edial Pleijter, ik ben ooit begonnen met lesgeven voor mijn maatschappelijke stage maar ben nadat dit klaar was nooit meer gestopt. Ik ben 17 en zit op de middelbare school en doe dit jaar havo-examen. Later wil ik games gaan ontwerpen.

Zelf game ik al erg veel en wil later mensen dezelfde rust en plezier geven die games mij brengen. Mijn favoriete games zijn “first person shooters” dit omdat ik hou van de actie maar ook enorm gefascineerd ben door hoe een kleine verandering de hele game kan veranderen. Mijn favoriete games zijn: “apex legends”, “titanfall” en om ook een ander genre te noemen “league of legends” want die speel ik veel met vrienden. Maar buiten de games die ik hier heb genoemd speel ik nog veel meer genres dan alleen diegene die ik hier heb opgenoemd (mocht je geïnteresseerd zijn…kan je me dit altijd vragen na de les). Alhoewel ik dan niet kan beloven dat je optijd thuiskomt als ik eenmaal begin over games kan ik ook niet meer stoppen met praten…

Ik ben begonnen met judo toen ik +/- 5 jaar was, toen wist ik nog niet eens dat het judo heette. Judo was nog niet zo belangrijk voor me op het begin maar toen ik op de middelbare school kwam begon ik het steeds meer te doen en ook steeds meer te technisch verbeteren.

Het belangrijke bij lesgeven vind ik niet het beter worden maar het hebben van plezier. J.A.S. weet heel goed hier een balans tussen te vinden, wat denk ik de reden is dat ik altijd wel uitkijk maar de les. We leren de kinderen iets maar ze hebben het te druk met lol hebben om het door te hebben. Wanneer dan het examen is komen ze erachter dat ze veel beter zijn geworden realiseren ze zich (soms) dan 6 maanden geleden.

De groepen waarbij ik help zijn enorm vooruit gegaan, daarnaast is het nooit het geval dat ze ergens geen zin in hebben. J.A.S. is erg goed in het vinden van de lijn wanneer we iemand moeten aanspreken op zich niet houden van de opdracht of laten begaan. Daarom ben ik blijven doorgaan met helpen lesgeven na m’n stage.