Lizzy Pelgrim

Hoi, ik ben Lizzy en ik ben geboren in 2012.

Nadat ik Sanne van Dijke een bronze medaille zag winnen op de Olympische spelen in 2021, dacht ik “dat wil ik ook” Sinds september 2021 ben ik dan ook te vinden op de judomat.

Ik begon met 1x in de week, maar dat groeide al snel uit tot 3x in de week. Toen mijn broertje op Tuimeljudo ging ben ik begonnen met het helpen van meester Vincent en werd ik dus ook ‘judo juf’. De jongere judoka’s helpen om te leren judoën en er plezier in te krijgen, vind ik het allerleukste van judo juf zijn. 

Het leukste aan judoën bij Judo Academy Stedendriehoek vind ik dat iedereen gelijk is, of je nu als jongen of meisje op de mat staat.

Meester Vincent zorgt ervoor dat je plezier krijgt in judo en de technieken goed leert. Met elkaar strijden op de Club Kampioenschappen vind ik ook leuk. Op de mat zijn we elkaars tegenstanders, maar naast de mat en in de les zijn we elkaars judo ‘maatjes’. Met deze judo ‘maatjes’ is het ook gezellig om naar de Nationale Budodag op Papendal te gaan. 

Mijn favoriete worp worp is de O- goshi (grote heupworp), omdat je de ander dan kunt laten vliegen.

Een echte grondvechter ben ik dus (nog) niet. 

 Van meester Vincent hoop ik zoveel te leren dat ik in de toekomst de zwarte band mag halen. 

“Je hoeft geen talent te hebben, als je de wil maar hebt om te winnen en het spelletje heel erg leuk vindt” ………..en dat vind ik!!

Tot op de judomat!