Jeugdjudo is voor kinderen van 6 tot 15 jaar. In deze lessen komen de judoka’s op een recreatieve manier met alle facetten van judo in aanraking. De nadruk ligt op techniektraining, maar ook valbreken, wedstrijden (randori) en spelvormen zijn een vast onderdeel van de judoles.

De judolessen dragen bij aan het ontwikkelen van (zelf)vertrouwen, (zelf)beheersing, doorzettingsvermogen en samenwerken, door middel van werpen, geworpen worden etc. Daarnaast komen vormen als rollen, hinkelen, balanceren en vallen, rennen, kruipen, stoeien, klimmen en klauteren, gooien en mikken, springen en landen aan bod. En dit alles door middel van judo.

Bij de jeugd zijn de groepen zoveel mogelijk ingedeeld op basis van leeftijd en ervaring met judo. Want er zijn groepen voor beginners en gevorderden. Bij de indeling wordt uiteraard ook zoveel mogelijk rekening gehouden met vriendjes en vriendinnetjes.

Twee keer per jaar laten de judoka’s hun vorderingen zien aan ouders en belangstellenden op een technisch judo examen. Ze kunnen dan ook een nieuwe slip of band halen. Judoka’s vanaf ongeveer 7 jaar kunnen als aanvulling op de jeugdjudolessen ook deelnemen aan wedstrijdjudo.