Stijn van Duuren

Ik ben Stijn van Duuren, geboren in 2010 in Apeldoorn.

Nadat ik mijn zwemdiploma C had gehaald, mocht ik van mijn ouders een sport uit kiezen. Een klasgenootje vertelde enthousiast over judo. Dat wilde ik ook wel uitproberen. Ik ben dus op mijn 6e jaar begonnen met judo op maandag in Apeldoorn bij Budo Instituut Kiryoku. Dit werd later Judo Academie Stedendriehoek (J.A.S) bij meester Vincent. 

Ik vond de judo erg leuk en wilde graag meer trainen. Ook deed ik af en toe mee met wedstrijdjes. Om meer techniek te leren ben ik 2x per week gaan trainen, op donderdag in Klarenbeek. Vanaf mijn 12e jaar stelde meester Vincent voor om mee te gaan doen met kracht- en conditietraining. Dit doe ik met veel plezier. Helaas vanwege school moest ik stoppen met de judo op donderdag en ging ik op zaterdag in Twello trainen. 

Bij de training was ik altijd vroeg aanwezig en hielp dan met matten leggen. Meester Vincent vroeg toen of ik wilde helpen met de judolessen. Nu help ik met de judolessen op maandag en zaterdag. Dit vind ik erg leuk om te doen.  

Mijn favoriete onderdeel uit de judo is het grondgevecht (Ne-waza) en met name de verwurgingen (Shime-waza). Dit mag je vanaf je 10e jaar leren.  

Door de judolessen heb ik zelfvertrouwen gekregen, die mij helpen in andere situaties bv op school. Je leert samenwerken, respect tonen, voor jezelf op te komen en niet bang te zijn. 

Mijn grote droom is, om later zelf sport docent te worden en de zwarte band te halen. 

Tot op de judomat!

 

Stijn