”Het doel is niet beter te zijn als iemand anders, maar om beter te zijn als gisteren”

Bij ons is het al mogelijk om vanaf 3 jaar te komen judoën en het is mogelijk om dit tot op hoge leeftijd te blijven doen. Tijdens de lessen staan aandacht, kwaliteit en plezier centraal, dit komt terug in alle lessen. Wij vinden het erg belangrijk dat elke judoka zich op zijn/haar gemak voelt bij de judoschool.

Opbouw

De oefeningen en lessen worden zo opgebouwd dat er de keuze is tussen makkelijke en moeilijke bewegingsvormen met hetzelfde doel.

We werken met verschillende bewegingsvormen (langzame/snelle, lage/hoge, stilstaande/bewegende, eenvoudige/ samengestelde).

Motorische basisvaardigheden

We proberen ervoor te zorgen dat elke judoka zich blijft ontwikkelen op zijn/haar eigen tempo en niveau, zowel mentaal als fysiek. Op fysiek gebied doen we bijvoorbeeld oefeningen om de volgende onderdelen te verbeteren: coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, conditie, kracht, snelheid en explosiviteit.

Mentaal

Op het mentale vlak wordt draagt judoles bij aan het ontwikkelen van (zelf)vertrouwen, doorzettingsvermogen, respect, samenwerken, (zelf)beheersing en weerbaarheid.

Events

Ook is het de doelstelling om toernooitjes, trainingsdagen en wie weet een judokamp te organiseren voor de leden!