Mijn naam is Vincent van der Velden, geboren in 1998 in Ugchelen maar opgegroeid in Klarenbeek. Ik heb Judo Academy Stedendriehoek opgericht maar hierover later meer… Naast judoën vind ik het leuk om actieve dingen te ondernemen zoals: crossfit, windsurfen, skiën, snowboarden, waterskiën etc. Daarnaast vind ik het ook zeker niet verkeerd om op vakantie te gaan of wat leuks te doen met familie of vrienden.

Ik ben op mijn 7e met judo in aanraking gekomen toen mijn neef me een keer zijn judopak liet zien. Na het zien van dit stoere pak was ik vastbesloten: Ik wilde op judo! Vervolgens ben ik gaan kijken bij een judolocatie bij ons in de buurt; in Voorst (destijds een leslocatie van Sportschool Tijssen). Niels Tijssen gaf hier les. Na daar 1 tot 2 jaar 1x per week te hebben gejudood wilde ik wat vaker gaan judoën en misschien zelfs wedstrijdjes gaan doen.

Dit resulteerde erin dat ik 2x per week ging judoën en ook aan toernooien ging meedoen. Langzaamaan kwamen er meer trainingen (bij Rolf & Niels Tijssen) bij en toen ik op mijn 14e voor het eerst mee mocht doen aan het Nederlands Kampioenschap judo (tot 15 jaar) kwam ik er geleidelijk aan ook achter dat ik judolessen wilde gaan geven. Daarom besloot ik naar het CIOS in Arnhem te gaan en daar de opleiding tot Judoleraar A & B te gaan volgen aangevuld met de opleiding Fitness & Health coördinator. Ondertussen deed ik zelf nog steeds aan wedstrijden en werd uitgenodigd om te gaan trainen bij een regionale training bij Judoteam Bijsterbosch.

Gedurende deze opleidingen heb ik stage gelopen en gewerkt bij verschillende judoscholen zoals Sportschool Tijssen, Budo Instituut Kiryoku en Judoschool Haagsma en een aantal fitnesscentra en ben uiteindelijk op mijn 20e verjaardag Judo Academy Stedendriehoek (J.A.S.) gestart. Naast het geven van judolessen bij J.A.S. sta ik ook als leraar (entertrainer) op de mat voor Schooljudo B.V. Hier wordt er tijdens schooljudolessen op basisscholen door middel van judo gewerkt aan vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, discipline, weerbaarheid en plezier.

Kortom: Ik vind het ontzettend leuk, leerzaam en motiverend om judoka’s van jong tot oud kennis te laten maken met de judosport. Daarnaast vind ik het ontzettend mooi dat door middel van judo de judoka’s zich fysiek maar ook vooral mentaal ontwikkelen op verschillende vlakken!

Hopelijk zie ik jou op de mat! RE!

Diploma’s / certificaten

• 3e dan judo

• Judoleraar A + B

• EHB(S)O

• Fitness & Health coordinator / instructor

• VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)

• CIOS Arnhem niveau 4