Jigoro Kano & de morele code
(Engelse editie)

Leer waarden voor het leven!

Dit boek helpt kinderen de betekenis van moed, respect, vriendschap, eerlijkheid, bescheidenheid, eer, zelfbeheersing en vriendschap te ontdekken en wat deze woorden werkelijk voor henzelf betekenen.

De morele code van judo is een reeks waarden die bijna tweehonderd jaar geleden door de oprichter Jigoro Kano is vastgelegd.

Dit boek begint met een kort verhaal dat kinderen kunnen lezen over het leven van Jigoro Kano.

We gaan terug in de tijd naar het jaar 1860, naar een klein vissersdorpje in Japan, toen samoerai door de straten zwierf.

Dit is toen Jigoro Kano werd geboren. Op een dag zal Jigoro Kano over de hele wereld in hoog aanzien staan. Maar zo begon het leven niet voor de jonge Jigoro. Toen hij opgroeide, werd hij gepest en uitgelachen.

Maar met moed in zijn hart ging Jigoro op pad om een ​​verschil te maken in zijn eigen leven en maakte daarmee een verschil in het leven van miljoenen mensen.

Vervolgens onderzoekt het boek elk onderdeel van de morele code van judo, met leuke illustraties en kindvriendelijke uitleg van elk van de waarden die de lezer aan het denken zetten over wat elk woord voor hen betekent.

Dit boekje bestaat uit: 40 pagina’s 


De morele code van judo

1. Moed

2. Hoffelijkheid

3. Eer

4. Eerlijkheid

5. Bescheidenheid

6. Zelfbeheersing

7. Respect

8. Vriendschap


Een woord van de auteur

Auteur, Olympisch judo zilveren medaillewinnaar, Nik Fairbrother zegt: “In het begin lijkt de morele code gewoon een lading woorden. Na verloop van tijd wordt de echte betekenis van deze woorden duidelijker totdat ze uiteindelijk een deel worden van wie je bent en waar je voor staat voor. Judo is veel meer dan een sport.”